Blogolj!

Baloldali összefosás

Kecskés István

Ugye senki sem gondolja azt, hogy Botka László ma reggel döntött a visszalépésről. Ugyan! Volt egy titkos találkozó. 

Na, kérem az úgy volt, hogy összejöttek a baloldaliak. Ott volt ugye Botka László, mint önjelölt fővezér. Kovács László és Lendvai Ildikó, mint a múmia-tagozat vezetői, Szél Bernadett, aki persze lehet más, Juhász Péter a fütyülőjével és Karácsony Gergely, aki mindig mindenhol ott van. 

"Elvt… Bocsánat, hölgyeim és uraim" – ragadta magához a szót az elején Lendvai Ildikó, aki olyan sima arccal vette tudomásul az idő múlását, mintha még mindig a kommunista időkben élne. El is mondta, hogy mi a helyzet, hogy mi a fenének tartják az éppen 97. találkozót, a baloldali összefogás jegyében. 

"Ildikó kérlek térj a lényegre, mert látod, hogy Peti már szájához emelte a fütyülőjét" – sürgette meg elvtársát párttársát Kovács László, aki eddig békésen szunyókált egy sarokban. Erre replikázva Szél Bernadett felhívta a figyelmet a női egyenjogúság jelentősségére és arra, hogy az oroszok már a paksi spejzban vannak. 

Juhász Péter elmélázva fütyült egyet a sarokban, miközben Karácsony Gergely a Zuglóban kivágott fákból rendelt magának téli tüzelőt. 

Eközben Botka László csendben remegett egy sarokban, mert nem sokkal korábban megkapta a legfrissebb közvéleménykutatási eredményeket, amelyeken a parlamenten kívül találta magát. Aztán összeszedte minden bátorságát és megszólalt: "Én nem fogok együttműködni a Gyurcsány Ferivel!"

A mondatra Lendvai Ildikó ráncos lett, Juhász Péter lenyelte a fütyülőjét, Kovács László felijedt, pedig már az 1982-es havannai nyaralásával álmodott, Karácsony Gergő arcáról leolvadt a mosoly, Szél Bernadett nem lehetett más, Botka László pedig verejtékezve remegett tovább és csak azt mormolta: "Haza akarok menni Szegedre!"

Így esett, hogy egy név említésétől nem összefogás lett a baloldalon, hanem összefosás.

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/43117/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?