Blogolj!

Három hülye!

Kecskés István

"...egy mérkőzésnek nem ismert a továbbjutója, ugyanis döntetlenre végződött Mályinka – Szendrő (3-3) meccset követően, a versenykiírás értelmében büntetőket kellett volna rúgatni (ebben az évben döntetlen esetén már nem az alacsonyabb osztályú gárda volt a továbbjutó), ám a találkozó játékvezetője ezt elmulasztotta megrendezni." – írja  a boon.hu a Borsod megyei Magyar Kupa-selejtezőkről szóló beszámolójában.

Nem törnék lándzsát Újhelyi Tamás játékvezető felett. Mindannyin jártunk már úgy, hogy munka közben elfelejtettünk valamit. Egyszer én sem mentettem el egy cikket és írhattam újra az egészet, most a Mályinka–Szendrő találkozót is újra kell játszani.

Megvan az a pillanat, amikor az öltözőben elhangzott a mondat: "B.zd meg Tamás! A tizenegyesek!"

Ekkor azonban már késő lehetett. A vendégek már hazamentek, a hazaiak meg már javában ünnepelték a továbbjutást, így nem lehetett visszarendelni legalább 5-5 játékost a pályára, hogy pótolják a hiányt. 

Nézzük milyen indokai lehetnek Újhelyi Tamásnak és segítőinek Porcs Tamásnak, valamint Skover Péternek.

Először is ugye emberek vagyunk. Ez alapvető dolog. Még akkor is, ha játékvezetőkről van szó. 

Aztán: nekik senki sem szólt. Igaz lehet ez is. Lehet, hogy a kollégái nem szeretik a sporit és direkt nem mondták el neki a szabályt.

És az egész meccsről előre lehetett tudni, hogy vendéggyőzelem születik, meg is volt az 1–3 a szünetben. Ki gondolta volna, hogy iksz a vége és lesz még vele intézni való.

Vagy esetleg fél nyolckor indult a miskolci busz. Ezzel még beért a bíró az éjszakai műszakba. A tizenegyesekkel már elkésett volna, annyira meg nem fizet jól ez a bírós dolog, hogy megérjen egy kirúgást. 

Meg egyébként eleve: ha tizenegyesek vannak, akkor az eleve plusz tizenöt perc meló a sporinak. Hogy csúsztatja le? A következő meccset csak 75 percig vezeti és vagy lefújja, vagy hagyja a csapatokat kibontakozni?

Nem jó ez sehogy sem. Tetszettek volna kilencven perc alatt eldönteni, akkor most nem lenne semmi gond.

 

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/29235/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?