Blogolj!

Már megint ez a vasárnap...

Már megint ez a vasárnap...

Komolyan mondom ezt a napot meg kellene szüntetni. Csak a vita van miatta.

Mert ugye legyenek-e zárva a boltok, vagy ne. Dolgozzanak az eladók és a pénztárosok, vagy ne. Volt úgy, lett így. Dolgoznak. Megnyugodni látszik mindenki.

És akkor a Magyar Labdarúgó Szövetség mindent összekuszál! Betesz a 38 NB II-es fordulóból 32-t vasárnapra. A többit meg szerdára.

Ahogy az a vasárnapi döntésekkel kapcsolatban lenni szokott, jött is a tiltakozás. A Hivatásos Labdarúgó Szervezetéhez (HLSZ) elkezdtek érkezni a tiltakozó levelek az NB II-es csapatkapitányoktól, akik nem akarják a hét utolsó napját a labdarúgással tölteni.

A HLSZ közlése szerint a játékosok nem azért, akarnak szombaton futballozni, hogy aztán mehessenek bulizni, hanem azért, mert ha vasárnap mérkőzés van, akkor nem lehetnek a családjukkal.

"Miután több panasz is befutott irodánkhoz, felvettük a kapcsolatot mind a húsz NB II-es csapatkapitánnyal, akik mindnyájan (hangsúlyozzuk: kivétel nélkül) egyetértettek benne, hogy nem szeretnének szinte állandóan vasárnap játszani (a tervezet szerint a mérkőzések 84%-a esik vasárnapra), és csak átlagosan havonta egyszer a családdal tölteni ezt a napot.

Nem mellékes körülmény, hogy a játékosok véleményével az érintett húsz klub vezetése is maradéktalanul egyetért." – írja a HLSZ hivatalos oldala.

Komolyan mondom, hogy kicsit elkapott a röhögés. Ennél már csak az lett volna jobb, ha azt írják, hogy ők csak vasárnap szeretnek tudnak bevásárolni. Mert azért ez az egész sok mindent mutat ám. Az NB II-es meccseket azért tették vasárnapra, hogy kitérjenek az élvonalbeli találkozók elől, így a második vonal meccsein lehet, hogy valamivel több néző lesz. Ellenben a második liga csapatkapitányai magasról tesznek rá, hogy mennyien vannak a találkozóikon. Másrészt nálunk a futballisták tényleg azt hiszik, hogy nekik mindent lehet.

Egy átlagos NB II-es futballista valahol 250 és 500 ezer forint környékén visz haza havonta. Most azt, hogy ezt milyen körülmények között teszi, kápében kapja meg zsebbe, vagy éppen utalják a számlájára az mindegy, ebből a megközelítésből nem érdekes.

Szerintem megéri.

Egy bolti eladó sokkal kevesebbért áll a pult mögött. Ráadásul kényszer hatására került vissza a hét utolsó napján a munkahelyére.

 

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/28732/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?