Blogolj!

Sírásó verseny Debrecenben

Bevallom a sport világában hallottam már néhány elképesztő dolgot. Ilyen volt például a gumicsizmahajító-, vagy éppen a feleségcipelőverseny.

Mondjuk ezek legalább viccesek, mert ugye a téeszveszkó dobálásának van egy diszkrét bája és az sem semmi, amikor a kissé túlsúlyos, de harsányan kacagó asszonyt dobja fel a vállára az ura és szalad vele – szaladna ő nélküle is, de akkor messzire és egyirányú út lenne az.

Na, de az, hogy pénteken Debrecenben sírásó verseny lesz egészen új dimenzióját nyitja meg az elmebajnak.

A szlovákiai verseny győztesei középen mosolyognak. Balra... nem akarom kitalálni, hogy ki ő...

Mert ugye ez a sírásos ügy nem egy olyan vidám dolog. A hétköznapokban általában sírnak azok, akik körül állják a hantot. A verseny végén meg mindenki nevet – hja kérem, ez a szakma ünnepe.

Persze mély – milyen más... – tisztelet illeti a sírásókat, akik nagyon sok embernek az utolsó barátai, hiszen a munkájuk elképesztően nehéz fizikailag és lelkileg egyaránt. Nekik is jár a kikapcsolódás, a felszabadult versengés.

A versenyhez kedvcsinálóként egy videó is készült. Idézzük a tételmondatot: „Egyszer mindenki ide kerül, de nem mindegy milyen környezetbe.”

A debreceni viadal egyébként az első ilyen lesz hazánkban. Kétfős csapatok fognak majd ásót és kapát, hogy megmutassák, ők ássák a legszebb két méter mély gödröt és készítik a legméltóbb hantot – vagyis ki kell ásni, aztán be kell temetni a gödröt – a hazánkban az elhunytak számára. Persze ez a verseny sem céltalan, hiszen a győztes a V4-ek nemzetközi viadalán képviselheti hazánkat.

Hogy mi lesz a következő agyament verseny tematikája, azt egyelőre nem tudni, de kérem, hogy a boncmesterek, az inszeminálók és a villanyóra leolvasok maradjanak nyugton. 

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/27424/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?