Blogolj!

Aki nem ugrál, büdös tojás!

Szurkolókat toboroznak a Bocuse d’Or főzőversenyre Magyarországon – hallottam ma a hírekben. Nem tudom, hogy miként dől el, ki lehet majd drukker a viadalon, de azért elgondolkodtam ezen az egészen.

Először is a szurkolóknak kell-e tudniuk főzni? Ha igen, akkor mennyire? Egy jó pörkölttel be lehet kerülni a drukkerek közé, vagy minimum egy flmabírozott nyulat kell összedobni a toborzón?

Ki lesz a vezérszurkoló? Buday Péter, vagy esetleg Fördős Zé?

Meg ez az egész kérdés nagyon bonyolult ám. Mert kell ugye a szurkolói kártya, hiszen anélkül Magyarországon senki sem lehet drukker sehol. Annak a kiváltásakor meg kell adni, hogy melyik klubnak szurkol az ember. Lesznek majd bajai és szegedi halászlés rajongók? Őket azért ne engedjük össze, mert ez lenne a gasztronómia Fradi–Újpestje. Valószínűleg kenyérrel és tésztával dobálnák egymást. 

És, ha lesznek szurkolók akkor lesznek rigmusok is – ezekre alaposan fel kell készülni. Mert az még belefér, hogy „Aki nem ugrál, büdös tojás! Hej, hej!” De azért a „Csigások! Csigások!”, vagy éppen az „Undorító péklegényke!”, esetleg a „Lesz még sült flekk a dunaiaké!” azért mégiscsak túlzás lenne. Ha nem kórusról, hanem csak egy-egy borízű hangról beszélünk, akkor lehet, hogy valaki bekiabálja, hogy „Puha vagy, krumpli!”, vagy „Vágd már fel azt a répát, Te!”

Na persze itt van még a pirotechnika kérdése. Lehet füstölni, vagy azt majd megoldják a szakácsok? Mert mondjuk a drapéria kérdése nem bonyolult: kizárólag zöldségek, vagy élő állatok lehetnek rajtuk.

Meg ez az egész versenyrendezés sokkal összetettebb lesz. A magyar és a román szakács rajongók közt lesz üres szektor, hogy ne dobálhassák egymást maradék puliszkával?

Szóval kellenek a szurkolók a szakácsok versenyére, de csak óvatosan!

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/25519/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?