Blogolj!

Yaffa, a kis édes

A Milan labdarúgócsapata jogi útra tereli a gambiai származású Yusupha Yaffa ügyét, aki a 2013–2014-es szezonban a rossoneri U19-es csapatánál is megfordult – 27 évesen… – írja az nso.hu. Teljesen megszokott és normális ügy. Olaszországban nem először történik meg, hogy egy szinte az öregfiúkban is bevethető játékos az ifik között futballozik. Megvannak az okok is. 

Na kérem, az nem úgy volt! Sőt egészen másként alakult az egész, mint azt gondolják sokan. Yusupha Yaffa – apja szörpöt gyárt Gambiában – valóban annyi éves amennyi. 

Mert ugye Yusupha, illetve akkor még Yusi pelenkás gyerekként került hozzánk, ide Milánóba. Kicsit ugyan furcsa volt, hogy 180-as rugdalózót kellett neki venni, de úgy gondoltuk, hogy ez teljesen normális, hiszen a családjukban mindenki négynövésű.

Aztán amikor az óvodában borotva volt a jele, mert miközben a többiek a lányok haját húzták, illetve a kissé lebüfizett pólójukat mosták Yusupha habot fújt az arcára és szőrtelenített, akkor már gyanús volt egy kicsit, de azt hittük koránérő típus. Az egy kicsit furcsa volt, az óvodába nem a szülei jöttek érte, hanem az óvonénivel ment haza kézenfogva, majd reggel mindketten mosolyogva érkeztek, de hát ekkor mit mondhattunk volna? Irigykedtünk. 

Ó az iskolában aztán végképp nem tűnt fel semmi!

A mi kis Yusuphánk végig osztályelső volt! Kicsit megijedtünk, amikor a testnevlés órán, a kidobós játék közben úgy eltalálta Angelót, hogy valóban a fal adta a másikat a kisdiáknak, de hát jó erőben volt a gambiai legényke. Azt mondjuk nem egészen értettük, hogy közgazdaságtan órán miért érdeklődik a nyugdíjfolyósító intézet működéséről. Hosszútávra tervez nálunk – gondoltuk róla. 

Szóval így cseperedett fel a szemünk láttára a kis Yaffa. Egy pillanatig sem sejthettük, hogy idősebb annál, mint amit állít magáról, mert semmi jel nem utalt erre. Becsapott minket, így most bepereljük!

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/24041/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?