Blogolj!

Csődörök a csadorban

Na, kérem szögezzük le: a női futball egy igen komoly sportág. Van világbajnoksága is, bajnokok ligája sorozata és még az olimpia programjában is szerepel.

Most azon kell fennakadni, hogy véletlenül csadort húzott nyolc iráni férfi és beálltak játszani a nők közé? Ugyan kérem, ez hülyeség. Pláne, hogy a hivatalos közlés szerint éppen "nemváltoztató műtét" előtt álltak. Nemváltoztató? De, változtató!

Ez az egyenjogúság kicsúcsosodása. Így kell ezt. Egyenlő pályák, egyenlő esélyek. Mondjuk az iráni csődöröknek a csador nagy előny. 

Mondjuk nálunk nehezebben olvadhatnának be a férfiak a női válogatottba – meg az sem teljesen biztos, hogy szükség lenne rájuk –, de azért valahogy csak meg lehetne oldani. 

A mellek kérdését hagyjuk, hagyjuk meg a burkolt szexizmust a haldokló nyugat ópiumának. Ez mégiscsak sport. Mert mondjuk, ha Szalai Ádám leborotválná a lábát, akkor már csak egy paróka kellene és már le is ülhetne a kispadra be is állhatna a lányok közé. 

Vagy ha mondjuk azt mondanánk, hogy a női válogatottunk összes tagja muzulmán lett, mert akkor például a mieink is pályára léphetnének csadorban. És azért lássuk be Dzsudzsák Balázs mondjuk beférne az együttesbe.

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/21344/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?