Blogolj!

Rocchi, a bányász

Tommaso Rocchi az NB III-as Tatabányában futballozik. Háromszoros olasz válogatottként, olasz kupa- és szuperkupagyőztesként. Részlet a naplójából.

Massimiliano hívott. Ezekből a telefonokból nem szoktam igazán jól kijönni. Ő intézte nekem a Haladást is. Mondjuk nem volt rossz hely, de egy olasz nem csinál Szombathelyből Savariát, pláne ha nem római, hanem velencei. Haza is jöttem inkább. Nem az én világom ez. Még akkor sem, ha volt egy szigorú edzőnk, ha jól emlékszem Santo, vagy Szentes, na ő rendes volt velem. Szereztem is három gólt. Nem sok, de több, mint a semmi. 

Szóval ülök a kedvenc tegerparti éttermemben, csörög a telefonom és Massimiliano szól bele. Mondta, hogy nagy nehezen, sokadik kísérletre vett egy klubot Magyarországon. Már azt sem egészen értem, hogy mit erőlködik ezen. Mi a túrónak neki egy magyar csapat? A bajnokság nem túl jó, néző sincs – érthetetlen, hogy miért kell neki. Mindegy. Ő tudja. 

Mondja is nagyon, hogy megvette a Tatabányát. Nézem a google fordítóban, hátha úgy tudom miről van szó, de a "tata miniera" nem sokat segített. Mondjuk annyi kiderült, hogy bánya. Fene bánja, csak ne nekem kelljen szénért menni. 

Kértem Massimilianót, hogy egy kicsit avasson be bővebben, de hirtelen beugrott, hogy Kiprich-Plotár-Vincze – végülis egyidősek vagyunk –, de mondta beszélgetőtársam, hogy ők már nem játszanak. Kár. Szerintem ki tudtam volna szorítani valamelyiket a kezdőből. 

Beszélgetés közben neteztem. Egy tatabányai klubot találtam, de az NB III-as. Mondtam is Massimilianónak, hogy segítsen már, csak az alacsonyabb osztályú csapatot találom. Gyorsan megtudtam, hogy ez az, amelyikről szó van. Gratuláltam régi barátomnak és már épp kezdtem búcsúzni, amikor mondta, hogy szerződést ajánlana nekem a Bányász. 

Bajban van a csapat, eddig még nem nyert meccset, de fel kellene jutni. Megtudtam mennyit fizetnének, de ezt még magamnak sem merem leírni újra, mert hihetetlen, hogy a magyar NB III-ban ennyit lehet keresni. Úgy voltam vele, hogy más dolgom éppen nincs, így akár el is mehetek focizgatni egy kicsit.

Meg is volt az első meccs. Kikaptunk 4–0-ra otthon a Puskástól. Nem, nem Öcsi bácsitól, hanem a róla elnevezett csapattól. Utólag megtudtam, hogy ez a második keret volt. Semmi baj. Majd összeállunk. Ha nem, akkor megkeresem a régi barátokat, Kiprichet, Plotárt és Vinczét, majd együtt megoldjuk, hogy feljussunk. 

Ma már nem írok. Délután Diósdon lépünk pályára. Ott se jártam még. 

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/20775/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?